Πρόσφατες ιστορίες

ΣΥΝΑΝΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΕΛΛΥ - ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΖΗΣΑΣΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

Ως επαγγελματίας δασκάλα yoga, για μένα, ο ορισμός του εαυτού περιλαμβάνει μία επικέντρωση στην υγεία, το σώμα και την ευεξία. Αυτό όμως δεν με προετοίμασε επαρκώς για το σοκ της διάγνωσης καρκίνου τραχήλου της μήτρας στην ηλικία των 35. Πάντα προσπαθούσα να φροντίζω τον εαυτό μου όσο καλύτερα μπορούσα, έκανα τις ιατρικές μου εξετάσεις και προσπαθούσα να μη χάνω το τεστ Παπανικολάου (PAP) ρουτίνας για την πρόληψη του καρκίνου τραχήλου της μήτρας. Για πολλά χρόνια είχα φυσιολογικά αποτελέσματα από το τεστ PAP και νόμιζα ότι αυτό ήταν αρκετό για να με προστατεύσει.

Η CATHERINE ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΤΑΜΠΟΥ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ TOY HPV ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

Γεια σας, ονομάζομαι Catherine Coy. Είμαι 35 ετών και εργάζομαι στον τομέα της υγείας.

Μεγάλωσα στη Βοστόνη της Μασσαχουσέτης, ανατράφηκα σε μία γειτονιά Καθολικών και παρακολούθησα δημόσια σχολεία. Η σεξουαλική αγωγή στο σχολείο δεν διδασκόταν και ήταν ένα αντικείμενο ταμπού. Εφόσον λοιπόν η σεξουαλική αγωγή όπως και η υγεία δεν γίνονταν αντικείμενα συζήτησης, τα περισσότερα από αυτά που έμαθα, τα έμαθα μέσω φίλων ή των μεγαλύτερων αδελφών. Αυτές όμως δεν ήταν ακριβώς οι πιο γνωστικές ή αξιόπιστες πηγές!

H LIZZY HAAS, ΝΕΑΡΗ ΜΗΤΕΡΑ, ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

Είμαι 32 ετών και πέρσι, τον Μάιο του 2015, διαγνώστηκα με καρκίνο τραχήλου της μήτρας σταδίου 1b1.

Στα 20 χρόνια μου είχα λάβει ένα παθολογικό αποτέλεσμα τεστ ΠΑΠ. Το ίδιο δείγμα ελέχθηκε για τύπους υψηλού κινδύνου του HPV (ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων). Διαπίστωσα ότι ήμουν θετική στον HPV αλλά η γιατρός μου δεν με ενημέρωσε για την ένταση του προβλήματος και για τον κίνδυνο που διέτρεχα. Ποτέ πριν δεν είχα ακούσει για τον ιό και πραγματικά δεν ήξερα τι σήμαιναν όλα αυτά.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ, ΤΗΝ BRITNI ALLISON BERNER, ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟΣΟ

H Sarah Hughes από το Roseville της Καλιφόρνιας αφηγείται την ιστορία της καλύτερής της φίλης, Britni Allison Berner, μία νεαρή γυναίκα που ήταν στο ξεκίνημα μίας νέας καριέρας, όταν διαγνώστηκε με σταδίου 1Β2 αδενοπλακώδες καρκίνωμα του τραχήλου της μήτρας, στις 2 Σεπτεμβρίου 2011, σε ηλικία 26 ετών. Δυστυχώς, η Britni έχασε τη ζωή της εξαιτίας της ασθένειας μόλις 10 μήνες αργότερα.

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙ, ΜΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

Mόλις γέννησε τη μικρότερη κόρη της, η Μαρί έλαβε το πρώτο της παθολογικό τεστ ΠΑΠ. Διαγνώστηκε με καρκίνο τραχήλου της μήτρας και ξεκίνησε θεραπεία και τακτικούς ελέγχους. Διαβάστε την ιστορία της Μαρί και δείτε πώς έφτασε το ορόσημο των 5 ετών και τι συμβουλεύει άλλες γυναίκες.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΙΚΑ - ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

Ως στήριξη σε άλλες γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοια διάγνωση καρκίνου τραχήλου της μήτρας με τη δική της, η Έρικα καταγράφει σε ένα δικό της blog την εμπειρία της με τη θεραπεία και ό,τι ακολούθησε. Λέει ότι το να μοιράζεται την προσωπική της ιστορία δίνει νέο νόημα και σκοπό στη ζωή της και ελπίζει ότι θα βοηθήσει άλλες γυναίκες να καταλάβουν με τι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες. Ελπίζει ακόμα ότι θα τις βοηθήσει να μη νιώσουν μόνες και ότι θα πάρουν δύναμη και έμπνευση από το δικό της ταξίδι.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΩΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ

Μετά από χρόνια φυσιολογικών τεστ ΠΑΠ, ο γυναικολόγος της Λώρη ανακάλυψε ότι είχε HPV. Διαγνώστηκε με καρκίνο τραχήλου της μήτρας και υποβλήθηκε σε εκτενή θεραπεία. Διαβάστε την ιστορία της Λώρη, για το πώς έγινε ελεύθερη νόσου και πώς διατηρεί την υγεία της 11 χρόνια μετά.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΕΞΑΝΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Η Ρεξάννα παραμέλησε τον ετήσιο γυναικολογικό της έλεγχο μετά από ένα διαζύγιο και μία μετακόμιση. Όταν εν τέλει υποβλήθηκε σε εξετάσεις, διαγνώστηκε με τραχηλική νόσο. Διαβάστε την εμπειρία της για το πώς ξεπέρασε τη νόσο του τραχήλου καθώς και τη σημασία της διατήρησης της υγείας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΡΑΝΤΑ ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ

Η Μιράντα ήταν μόλις 20 ετών όταν εμφάνισε τα πρώτα μη φυσιολογικά ευρήματα στο τεστ ΠΑΠ. Τέσσερα χρόνια αργότερα, οι γιατροί ανακάλυψαν έναν όγκο στον αυλό του τραχήλου. Ο όγκος απαιτούσε ριζική υστερεκτομή, εξαλείφοντας έτσι τις πιθανότητες της Μιράντας να μείνει έγκυος στο μέλλον. Δεδομένου ότι η απόκτηση οικογένειας ήταν ιδιαίτερα σημαντικό θέμα γι’ αυτήν, διερεύνησε εναλλακτικές δυνατότητες που δε θα απαιτούσαν αφαίρεση της μήτρας. Διάβασε τη γεμάτη δύναμη ιστορία της Μιράντας στην προσπάθειά της να διατηρήσει τη γονιμότητά της, παρά τη διάγνωση με καρκίνο τραχήλου της μήτρας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΟΛΑΝ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

Η Κάρολαν Τέμπετς, δασκάλα εικαστικών τεχνών, σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών, διαγνώστηκε με αδενοκαρκίνωμα στον τράχηλο της μήτρας σε ηλικία 48 ετών. Η διάγνωση ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία, αφού δεν είχε κανέναν από τους συνήθεις παράγοντες κινδύνου για ν’ αναπτύξει καρκίνο τραχήλου της μήτρας και επιπλέον, όλα τα προηγούμενα αποτελέσματα του τεστ ΠΑΠ ήταν αρνητικά για την ύπαρξη μη φυσιολογικών κυττάρων. Διαβάστε την ενθαρρυντική ιστορία της επικίνδυνης διαδρομής της Κάρολαν από τη διάγνωση στη θεραπεία και στη συνεχιζόμενη αποκατάσταση.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΧΙΔΕΡ ΜΠΑΝΚΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ HPV TEST

Στις 12 Μαρτίου του 2014, η Χίδερ Μπανκς, επιζήσασα του καρκίνου τραχήλου της μήτρας, στάθηκε μπροστά στη συμβουλευτική επιτροπή ειδικών του FDA, μοιράστηκε την εμπειρία της με τον καρκίνο, και προκάλεσε την ομάδα των ειδικών να σκεφτούν πώς θα ήταν η ζωή της εάν ο καρκίνος τραχήλου της μήτρας δεν αποτελούσε μέρος της προσωπικής της ιστορίας.

Η ΝΤΑΝΙΕΛ ΣΕΠΟΥΛΒΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ HPV ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

Η Ντανιέλ είναι η συγγραφέας του βιβλίου «Losing It: The Semi-Scandalous Story of an Ex- Virgin” (σε ελεύθερη απόδοση: Χάνοντάς το: Η ημι-σκανδαλώδης ιστορία μίας πρώην Παρθένου). Έπειτα από ένα μη φυσιολογικό αποτέλεσμα τεστ ΠΑΠ και ένα θετικό αποτέλεσμα για HPV, η Ντανιέλ διαγνώστηκε με προ-καρκινική αλλοίωση στον τράχηλο της μήτρας. Η Ντανιέλ περιγράφει τη σύγχυση, το φόβο και όλα όσα επακολούθησαν της θεραπείας για την αποφυγή της ανάπτυξης καρκίνου.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

Παρακολουθήστε το εμπνευσμένο video της Ταμίκα, συνήγορος στην πρόληψη του καρκίνου τραχήλου της μήτρας και ιδρύτρια της οργάνωσης Tamika & Friends. Μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της με τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας και το πολύτιμο μήνυμα της σπουδαιότητας της πρόληψης για την ασθένεια.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΤΙΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Ακούστε το σημαντικό μήνυμα της Κριστίν, επιζήσασα του καρκίνου τραχήλου της μήτρας, προς τους επαγγελματίες των ιατρικών εργαστηρίων που διενεργούν την εξέταση για τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Η Κριστίν είχε 13 φυσιολογικά τεστ ΠΑΠ πριν διαγνωστεί με διηθητικό καρκίνο τραχήλου της μήτρας.

Πείτε μας την ιστορία σας

Έχετε να μας διηγηθείτε μία ιστορία σχετικά με τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας; Eίτε έχετε ξεπεράσει τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας είτε έχετε κάνει βήματα για την πρόληψη της νόσου, θέλουμε να σας ακούσουμε. Βοηθήστε άλλες γυναίκες να εξακριβώσουν εάν έχουν αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο τραχήλου της μήτρας.

 

Πατήστε εδώ